Het huisje is genesteld in Heyd, een klein dorpje gelegen in het begin van de Ardennen: een prachtige streek. Volgende plekjes zijn zeker een bezoekje waard: Durbuy (7km), Wéris (3km) of Bomal (5km).

Heyd

longbisDSC_0374Het meest opvallende kenmerk van Heyd is het groen. Het dorpje maakt deel uit van een lappendeken van boomgaarden, weiden, loofbossen en dennenbossen. Het is ook het vertrekpunt van talrijke opmerkelijke wandel- en mountainbikepaden.DSC_0088

Gelegen op een heuvel met een prachtig uitzicht op de vallei van de Aisne, is Heyd ongelooflijk rustig met indrukwekkende landschappen. Zelfs al zijn de belangrijkste activiteiten van het dorp landbouw en de productie van artisanale producten, toch biedt het dorpje Heyd enkele toeristische faciliteiten : twee restaurants, een hotel, twee bakkerijen en binnenkort een theesalon.DSC_0090

Wanneer U door het dorp wandelt, zult u ook opmerken dat al de straten van Heyd Waalse namen hebben (Rowe di Veûle -Glazenstraat-, El Cwène -Op de Hoek-, enz.)…Een verwarrende maar sympathieke eigenschap!

Durbuy

Gelegen in het noorden van de provincie Luxemburg grenst de gemeente van Durbuy aan de provincie Namen in het westen en aan de provincie Luik in het noorden. photo durbuy Het pittoreske stadje van Durbuy ligt verscholen in de meanders van de Ourthe in het hart van betoverende landschappen. Rustig door haar Middeleeuwse straten wandelen is ongetwijfeld de eenvoudigste manier om de vele gezichten van de oude stad te ontdekken.

Durbuy is gemakkelijk te bereiken Activite Durbuyvia 3 belangrijke wegen: de autosnelweg E25, die Luik en Luxemburg verbindt, de nationale weg N63, die Luik en Marche-en-Famenne verbindt en de N4, die Namen en Aarlen verbindt.

Durbuy ('Derbu' in het Waals') is beschouwd als 'de kleinste stad ter wereld'. In 1331 kreeg Durbuy van Jan van Bohemen, officieel de status van stad: rond het stadje werden wallen opgetrokken die een oppervlakte van 2 ha omsloten durbuy03.

Het stadje werd in 2007 erkend door de Europese Commissie als 'European Destination of Excellence'.

Wéris

Weris maakt deel uit van 'de Mooiste Dorpen van Wallonië'!Wéris_Dolmen

Het dorp is bekend om zijn belangrijkste verzameling megalieten (dolmens, menhirs)van het land .

In het centrum van het dorpje ligt ook een prachtig kerkje van de XIde eeuw, een kasteelboerderij van de XVIIde eeuw en verschillende kalkstenen, zandstenen of vakwerkhuizen van de XIXde eeuw. eglise-weris
Al deze pluspunten hebben bijgedragen aan de erkenning van het dorp in 1995 als een van de Mooiste Dorpen van Wallonië.

Wéris is heel levendig en toeristisch. Het museum Maison des Mégalithes geeft een overzicht van de préhistorische site en de bevolking uit deze periode. Villages WerisMen vindt er ook een winkeltje met diverse publicaties, wandelingen, postkaarten en souvenirs. In het centrum van Weris vind je verschillende restaurants, van bistro tot gastronomie, voor elk wat wils.

Bomal

Indien je Bomal bezoekt, doe je dat vooral voor zijn kasteel en de omwalling die recent werd gerenoveerd.chateau bomal Ook het waterplan en de centrale plaats werden heraangelegd, het is een gezellige plaats.
Op zondagmorgen is Bomal steeds heel levendig omwille van zijn plaatselijke markt “' La Petite Batte'.”Ook worden er heel wat extra activiteiten georganiseerd te Bomal : Flamme ( vertelwandeling met toortsen, begin augustus) – 'Foire Saint-Martin' op 11 november – Het feest van de Beaujolais ( 1 mei ) – zijn daarvan mooie voorbeelden.